Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

3 jednoduché tipy, jak motivovat děti k učení

Každé dítě má domácí úkoly a snad každé je nesnáší. Bohužel učení se děti nevyhnou a to jak ve škole, tak doma. Máme pro vás ale pár snadných tipů, díky kterým děti namotivujete a ony budou úkoly a učení nesnášet o něco méně.

1. Dělejte kompromisy

Každý školák je jiný a každému vyhovuje jiný způsob učení. Proto pokud to bude možné, nenuťte dítě sedět, když radši stojí nebo leží. Některé děti se raději učí látku potichu, jiným zase vyhovuje si učivo přeříkávat nahlas.

Snažte se svému prckovi přizpůsobit, dělejte kompromisy a zkuste se přijít na to, co mu bude nejvíce vyhovovat. Díky tomu nebudou mít pocit, že domácí učení je jen pokračování školních pravidel, ale naopak je volnější a můžou se u učení uvolnit.
 

2. Chce to plán

Aby se vaše dítě naučilo, že pravidlo „nejdřív práce, potom zábava” musí fungovat i v učení, zkuste společně vypracovat plán učení. Pokud čeká prcka písemka z vyjmenovaných slov, napište je třeba do To do listu a odškrtávejte ta slova, která bude umět.

Nebo ho čeká velká písemka z látky, kterou ve škole probírají už delší dobu a opakování zabere víc než jedno odpoledne? Použijte Plánovač. Na každý den do něj vyznačte dobu, kdy se budete společně látce věnovat.

Nechte děti rozhodnout o tom, které látce se chtějí věnovat jako první a co nechají až na konec. 

 

3. Zahrajte si na školu

Nejlepší způsob, jak si ověřit, zda vaše dítě látku chápe a umí ji vysvětlit, je, že si zkusíte role otočit. Tentokrát nebudete nic vysvětlovat dítěti, ale ono bude učivo vysvětlovat vám. Zkrátka si zahrajte na školu, vy budete dítě a váš prcek se stane panem učitelem. 

Nejprve ho nechte, aby vám učivo vysvětlit tak, jak ho sám chápe. Pak můžete pokládat otázky, a dostat se tak v tématu trochu do hloubky. No a nakonec nechte pana učitele, aby vás vyzkoušel. Tím látku zopakujete a máte hotovo. 

Velký výběr školních sešitů najdete tady

 

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.