Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

8 tipů, jak efektivně využít kapesní notýsek

V edici Zelenáč můžete najít trojici malých notesů, které jsme nazvali Passbook. Doslovný překlad slova passbook je vkladní knížka, dnes již nepoužívaný prvek k vedení osobních financí. My jsme ji pojali trochu jinak. Spíš než pro peníze jsme tyhle malé notýsky vytvořili na nápady, které stojí za to uskutečnit. Notýsek se zároveň stane vaším každodenním pomocníkem. Zaujaly vás tyto notesy, ale nevíte co s nimi? Zde je osm tipů, jak takový zápisníček do kapsy naplno využít.

Máte spoustu nápadů nebo myšlenek, které potřebujete někam zapisovat? Kapesní bloky Passbook nabízejí hned tři možnosti, jak můžete své poznámky zaznamenat. Na čistý, linkovaný nebo linko-tečkovaný papír. Nabízíme je totiž v sadě po třech

Každý kapesní zápisník využijete pro něco jiného. Čistý na rychlé náčrty nebo obrázky, linkovaný do práce či do školy a linko-tečkovaný na okamžité nápady. Praktický formát zaručuje, že nezaberou skoro žádné místo v kapse, tašce nebo batohu. A jak kapesník notýsek využít na maximum?

 

1. Mějte ho stále u sebe

Vytvořte si návyk zabalit si s sebou notes, ať jdete kamkoliv. Svou praktickou velikostí vám nebude překážet v batohu ani kabelce. Všechny tři notesy jsou svázány gumičkou, na kterou si můžete přidělat svou oblíbenou propisku.

 

2. Pište do něj

Představte si sebe jako reportéra a zapište si vše, co vás v určitý moment zaujme nebo napadne. Velmi často se stává, že nejlepší nápady bývají zapomenuty, protože nejsou zapsány. Kapesní notes pomůže rozšířit krátkodobou paměť, takže jsou všechny nápady pečlivě uchovány a připraveny, dokud na ně nepřijde řada.

 

3. Společník na nákupy

Mléko, mouka, salám, aviváž... a tak dále. Díky tomu, že máte notes stále u sebe, se vám nemůže stát, že necháte nákupní seznam rozepsaný doma na stole.

 

4. Seznam úkolů

Výborně se kapesní blok hodí i jako takzvaný TO DO list. Takový osobní úkolníček, který obsahuje vše, co potřebujete udělat během dne, týdne či měsíce - dojít na poštu, zasadit květiny, zavolat na revizi kotle. Jakmile máte úkoly sepsány, mnohem lépe se vám bude organizovat jejich plnění a jako bonus si po dokončení úkolu dopřejte jeho škrtnutí. Z psychologického hlediska je totiž takové škrtnutí jako odměna a motivuje vás k plnění dalších povinností.

 

5. Když to potřebujete načrtnout

V situacích, kdy slova nestačí, přijde na pomoc mini náčrtník. Rychle si zaznamenáte rozměry nábytku, na který náhodou natrefíte. Názorně ukážete pozici nějakého předmětu nebo budovy nebo si prostě chcete zkrátit dlouhou chvíli črtáním. Stačí vytáhnout z kapsy notýsek a pustit se do toho!

 

6. Napište to nanečisto

Potřebujete něco napsat a navíc hezky, ale bojíte se, že to zkazíte? Škrtání v blahopřání k narozeninám nebo svatbě nepůsobí hezky. Zkuste si nejdříve napsat své přání do notýsku, kde žádné opravy nevadí, a pak jej přepište v konečné formě do blahopřání.

 

7. Chvilka poezie

Pro ty, kteří rádi básní. Verš za veršem se z vašeho kapesního notýsku může stát i sbírka básní.

 

8. Vtipné hlášky ze života

Kolikrát denně se zasmějete, když vaše dítě pronese životní moudro nebo váš kolega v práci opět srší žertem. Byla by škoda takovou zábavu zapomenout. Zapište si vše do zápisníčku, bavte své okolí nebo po letech zavzpomínejte. Všichni dobře víme, že smích prospívá.

 

Passbook Zelenáč zkrátka nenásilně pomáhá v jakékoliv situaci. Přidanou hodnotou této trojice je lineatura. V každém z nich najdete jinou. Jeden je klasicky linkovaný, takže jej můžete využít na poznámky. Ve druhém můžete črtat dle libosti, jelikož má čisté listy a poslední je tečkovaný. Ten se vám bude hodit především na více strukturované zápisky a jejich kreativní zpracování. Jednoduše si v něm vytvoříte tabulku nebo tečky propojíte do geometrických tvarů.

 

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.