Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Karolína Kabelka: „Na prokrastinaci nemám čas. Pomáhá mi To do list.”

Karolína Kabelka (dříve Wernerová) založila vlastní kreativní a PR agenturu KW Creative, bývala kreativní duší magazínu ELLE a v neposlední řadě je také influencerkou. Jak zvládá skloubit všechny aktivity dohromady a co jí s plánováním času pomáhá?

Karolína má pod svou agenturou KW Creative za sebou projekty jako charitativní bazar pro Ukrajinu, brunch v Národní galerii a zorganizovala i jógu na Karlově mostě při východu slunce. Zastupuje zpěváka Adama Pavlovčina alias Adonxse i hudebníka Karla Havlíčka, a značkám se stará o PR, vize, eventy a kreativní projekty. 

 

Jak si plánuješ čas? 

Poměrně striktně, protože toho mám v poslední době opravdu hodně. Potřebuju si utřídit myšlenky, nápady, musím se rozhodnout, co má jakou prioritu nebo co může počkat. Čas si plánuju každý týden, vždycky v pondělí si k tomu na chvíli sednu a sestavím si jasný harmonogram práce na týden nebo i měsíce dopředu. 
 

Musíš si plánovat nejen pracovní povinnosti, ale i volno?

Ano, musím. (smích) Bohužel a bohudík jsem teď ve fázi, kdy mám práce opravdu dost a musím si plánovat i ten volný čas. A jelikož mám ráda ve věcech pořádek, tak potřebuji mít jak plán práce, tak volna. Nevidím na tom nic špatného, naopak jsem ráda, když vím, co mě čeká, jsem pak klidnější. 
 

Jak obecně zvládáš work life balanc?

Snažím se, ale myslím, že je to práce na celý život. Musela jsem si utřídit priority a svůj čas věnuji jen opravdu tomu, komu a čemu chci. V tomhle člověk musí být trochu sobec, jinak se to nedá zvládnout. A další důležitá věc – uvědomit si, že nemůžete být všude! Moje práce mě ale baví a naplňuje, takže nevnímám, že strádám. Ba naopak. Takže zpět k otázce – zvládám, ale někdy to bolí. (smích)
 

Dodržuješ volné víkendy?

Ano. To je zrovna jedna z věcí, na které fakt lpím. Víkendy věnuji příteli, rodině a sama sobě. Miluju to. Samozřejmě se občas stane, že se o víkendu koná nějaká akce, na kterou musím, ale jinak to držím. A můj ideální plán na víkend? Nemít plán!
 

Jak si nejlépe odpočineš? 

V přírodě. Jezdíme s mým přítelem Lumírem do lesa nebo hor a jenom se procházíme a pozorujeme vše okolo nás. Je to takový jemný restart.
 

Které nástroje používáš pro organizaci času?

Online kalendář, který mám propojený s telefonem i s počítačem, a mám ho tudíž stále po ruce. A maximálně se mi osvědčil To do list Bobo ve střední velikosti. Používám ho každý den. Vždy na jednu stránku píšu k danému projektu nebo klientovi všechny úkoly, které musím splnit. Snažím se jich ale nedávat příliš na jeden den, je to pak kontraproduktivní.
 

S čím máš ohledně time managementu pořád problém?

Asi s time managementem jako takovým. (smích) Ale lepším se. Dříve jsem chodila vždycky všude pozdě, ale postupně jsem se to odnaučila. Byla jsem z toho vystresovaná a pořád jsem něco nestíhala. Bylo to kvůli tomu, že jsem za den chtěla stihnout, co nejvíc věcí. Což mám stále, ale snažím se je prioritizovat. Myslím na to, že nemusím být všude! S moji extrovertní povahou to jde ale těžko.
 

Jak vypadá tvůj běžný den?

Nemám úplně běžný jeden den, protože každý probíhá trochu jinak. Nemám pevnou pracovní dobu, ale můj ideální den vypadá asi tak, že ráno vstanu a dám si vodu s jablečným octem a k tomu si uvařím zelený čaj, u toho si přemýšlím a startuju se. Pak se nalíčím, obléknu a vyrážím do své kanceláře v Holešovicích. Práci pak začínám plánem, co musím udělat hned, co počká, s kým se mám ten den potkat, komu mám zavolat a tak dále… Pak mívám nějaké schůzky a večer jdu buď cvičit, nebo vyrážím na eventy, kam jsem pozvaná za PR. V ideálním případě končím dnem s lidmi, které miluji. 
 

Pomohla ti v produktivitě a organizaci vlastní kancelář?

Určitě! Je to čas, kde jsem sama se sebou, můžu tam nad věcmi víc a líp přemýšlet… A taky mi šetří spoustu času, protože si hodně schůzek dávám právě v kanceláři a nemusím přejíždět po celém městě. 
 

Vyhrazuješ si samostatný čas na e-maily a telefonáty, nebo je řešíš průběžně?

Na e-maily si čas vyhrazuji – nejlépe ráno nebo pak ještě k večeru. A co se týče telefonátů, když jsou důležité, nebo se na ně potřebuji nějak připravit, tak si je dávám do kalendáře. 
 

Co prokrastinace, zvládáš? Jak proti ní bojuješ?

Zvládám jí, právě díky time managementu a jasnému plánu práce. Upřímně, na prokrastinaci nemám čas. Pořád něco hoří, takže kdybych prokrastinovala, tak nic neudělám. (smích) Ale když jsem doma a už nemám žádnou práci, tak k prokrastinaci občas sklouzávám. Ale jelikož chci trávit volný čas aktivně, ráda si jdu zacvičit, na jógu, nebo si užívám čas s přítelem. Nebudu lhát, taky jsem ráda sama, sedím na balkoně a čtu si, přesazuju kytky nebo si tancuji na své oblíbené skladby. Prokrastinace je mi poslední rok už opravdu téměř cizí. 
 

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.