Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Píšete si deník vděčnosti? Pomůže vám vidět svět trochu jinak

Tohle není jen obyčejný deník, kam byste si každý večer psali, co se vám během dne stalo a na co jste mysleli. Tenhle deník je nástroj k uspořádání myšlenek, k zastavení se a zamyšlení nad tím, za co jste vděční. Zdá se vám to jako zbytečnost? Tak čtěte dál. 

Krůček po krůčku ke spokojenějšímu životu a pozitivnější pohledu na svět. I tak by se dal popsat deník vděčnosti. O co přesně jde? V takový deník můžete proměnit jakýkoliv blok či zápisník, kam si budete pravidelně zapisovat, co vám udělalo radost a díky čemu jste cítili vděk. Z logiky věci vyplývá, že vám tato činnost přinese do života více radosti, rozšíří obzory a zvedne náladu. A čím častěji si deník vděčnosti budete psát, tím lépe! 

Možná vám to ze začátku bude nepříjemné, přece jenom není úplně běžné, že bychom se každý večer zamýšleli nad tím, že je na světě krásně a jsme tu rádi. Přesto je fajn to občas udělat. Tento proces nás učí oceňovat to, co máme, a uvědomovat si příležitosti, které nám život přináší. Psaní deníku vděčnosti nás také motivuje hledat a nacházet pozitivní aspekty i v obtížných situacích, což zase pomáhá budovat odolnost vůči stresu a negativní náladě. 
 

Když psaní léčí. Objevte kouzlo grafoterapie

A další benefity? Psaní deníku vděčnosti může sloužit jako forma sebepoznání a seberozvoje, protože nám pomáhá identifikovat naše hodnoty, priority a to, co je pro nás skutečně důležité. Celkově nám psaní takového deníku umožňuje žít spokojenější a smysluplnější život.

 

Jak si psát deník vděčnosti?

Vyhraďte si čas

Stanovte si pravidelný čas denně nebo týdně, kdy si budete do deníku psát. Může to být ráno jako součást vaší ranní rutiny, večer před spaním, nebo kdykoliv jindy, když se cítíte pohodlně.

Jasná struktura

Vaše zápisky by samozřejmě ideálně měly mít jasnou strukturu. Vždy nezapomeňte na datum, předmět a stručný popis události. 

Buďte konkrétní

Místo obecných výroků se snažte být co nejkonkrétnější. Místo toho, abyste napsali „Jsem vděčný za svoji rodinu“, můžete napsat „Jsem vděčný za to, jak mi moje rodina podporuje v těžkých časech“.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bobo Blok CZ (@bobo.blok)

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.