Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

5 tipů pro organizaci sešitů a poznámek ve škole

Mít ve věcech pořádek se většinou vyplatí. A platí to i o organizaci sešitů a poznámek ve škole. Obojí totiž může výrazně pomoci zlepšit vaši produktivitu a usnadnit učení. Tohle je 5 tipů, jak si můžete efektivně organizovat školní sešity a poznámky.

Přemýšlíte, jak si efektivně psát poznámky ve škole? Zda je lepší vést si zápisky online, nebo ručně do sešitu? My samozřejmě podporujeme ruční psaní. Když totiž píšeme ručně, rozvíjíme tím vlastní kreativitu a navíc si pak látku snáze zapamatujeme.
 

7 důvodů, proč se věnovat ručnímu psaní

Jak tedy na to?

1. Používejte různé barvy

Barevné značky, záložky a podložky vám pomůžou oddělit různé předměty i jednotlivá témata. Každý předmět nebo projekt může mít svou vlastní barvu. To usnadňuje rychlé nalezení potřebných materiálů. A navíc to lépe vypadá.  

2. Vytvořte obsah

Pro každý sešit nebo soubor poznámek vytvořte obsah na míru. V obsahu uveďte, co je v sešitu nebo poznámkách obsaženo, například seznam kapitol, témata nebo data. Díky tomu pak potřebné informace rychleji najdete a ve svých poznámkách se budete lépe orientovat. 

Navíc se vám takový bodový seznam témat bude hodit, až si budete chtít třeba ověřit, že všechno umíte. Zkontrolujete seznam a hned budete vědět, kde máte mezery. 

3. Datum a číslování

Ujistěte se, že stránky mají datum a číslo. To vám pomůže udržet chronologický přehled o vašich poznámkách a snadno se vrátit k předchozím materiálům. 
 

5 tipů, jak na skečnouting

4. Otázky a odpovědi

Používejte zápisy a poznámky ve formě otázek a odpovědí. Netušíte, proč? Strukturované zápisky nebo poznámky v této formě pomáhají zlepšit porozumění dané látce, usnadňuje učení i pozdější opakování. Na každou zvídavou otázku už budete připraveni. 

5. Pravidelné přehledy

Pravidelně si dělejte čas na kontrolu svých sešitů a poznámek. Pomůže vám to udržet si přehled o novém materiálu a osvěžit si informace, které už jste se už učili.
 

Bloky a zápisníky najdete tady, školní sešity zase zde.
 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.