Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Proč je papír lepší než technologie a jak je zkombinovat?

Bez moderních technologií (a možná už i umělé inteligence) si většina z nás svůj život prostě už nedokáže představit. Jenže výdobytky dnešní doby nám mnohdy kromě užitku také škodí. Proto je potřeba občas nezapomínat na starý dobrý papír. Jak můžete tyto dva nástroje využívat dohromady?

Věděli jste, že spousta z nás se potýká s takzvaným technostresem? Může za to naše neustálá potřeba být online a k zastižení jak v osobním, tak pracovním životě. A na technostres neboli nepříjemné pocity a úzkosti spojené s používáním informačních a komunikačních technologií pak nemusíme dlouho čekat. 

Pokud se během práce nedokážete na nic soustředit, neustále vás vyrušují notifikace, příchozí e-maily nebo smsky, přečtěte si článek, jak být více produktivní.

Zkuste tedy nástroje pro práci a zábavu, jako jsou telefon a počítač, občas odložit a vyzkoušet, že stejnou službu vám umí prokázat i papírový výrobek. Nebo je úplně ideálně používejte dohromady a střídejte je

10 důvodů, proč je papír lepší než technologie:

  1. papír nepotřebuje aktualizace

  2. ruční psaní posiluje paměť

  3. z papíru vás nebolí oči

  4. papíru se nevybije baterka

  5. papír má neomezenou paměť

  6. z papíru nebudete mít úzkosti

  7. papír vás nikdy nevyruší z klidné chvilky

  8. papír neškodí našemu zdraví

  9. z nošení papíru nebolí záda

  10. na papír se více soustředíme

 

Produkty, které technologie strčí do kapsy:

Plánovač

Nedatovaný plánovač je pomocník pro všechny, kteří toho mají až nad hlavu a potřebují dát svému životu řád. Lepená vazba plánovače umožňuje každý papír snadno odtrhnout. Nebo papír odtrhněte a mějte ho stále u sebe. Fungovat bude také položený na pracovním stole nebo připíchnutý na nástěnce, kde na něj dobře uvidíte.

Do plánovače jsme použili kvalitní papír Munken Pure. Má krémovou barvu, takže na rozdíl od jiných zářivě bílých papírů nenamáhá zrak. Je hladký a velice příjemný na dotek.

Co byste měli mít na pracovním stole? Čtěte zde.

To do list

Trhací zápisník úkolů je ideální pomocník na pracovní stůl. To do list funguje skvěle i místo diáře, kam si nechcete psát mnoho povinností.

To do list obsahuje tři různé symboly. Pokud potřebujete své povinnosti nějak odlišit, rozdělte úkoly podle nich.Každý symbol může vyjadřovat něco jiného – například: práce, škola, domácnost, děti, nákupy, povinnosti, hobby, zábava, cvičení nebo osobní rozvoj.

Skicák

Ideální jako společník pro dlouhé chvíle nebo jako pomocník pro rozvoj kreativity. Naše skicáky jsou určeny pro kresbu a malbu pastelkami, tužkami či tuší. Záleží to jen a jen na vás.

Kvalitní papír je vhodný na suchou i mokrou techniku tvorby. Kreslete tužkou, uhlem, pastely nebo pastelkami. Můžete také použít akrylové, temperové, olejové nebo vodové barvy a inkousty.

Zápisník

Ideální společník pro každodenní život. Čmárejte, pište, škrtejte, kreslete, trhejte. Až vás přepadne inspirace, hned zapište svůj nápad do malého notýsku. Pro tyhle případy je ideálním pomocníkem a také skvělým zachráncem, má totiž u sebe tužku. Své poznámky už nemusíte psát do mobilu nebo po papírcích, které pak poztrácíte. 

Mimochodem, psaní rukou má spoustu výhod. Tady jsme sepsali ty nejdůležitější. 
 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.